Kuriozitete / E Enjte 22 Nëntor 2018, 16:04

Test: Zgjidh problemet e mëposhtme dhe zbulo sa i zgjuar je

A keni dashur ndonjëherë të veproni si Sherlock Holmes? Jetët tona zakonisht nuk na ofrojnë shumë mundësi për të luajtur lojën e  detektivëve  por ditën e sotme ne kemi përgatitur  3 foto që do të testojnë logjikën tuaj dhe vëmendje.

2 gjuetarë kanë qenë duke gjuajtur një dre. Në fillim dreri u shfaq në pyll para dhe pastaj papritmas u zhduk. Gjuetarët vrapua pas tij, por e humbën atë. Megjithatë, dreri nuk është larguar shumë. Mund ta gjeni?

2 shokë takojnë  njëri-tjetrin në rrugë.
 
"Hej, Alice. Ku po shkon, ", pyeti Jane.
 
"Unë po shkoj në shtëpinë numër 23," tha Alice. "Ti ku po shkon, Jane?"
 
"Unë jam duke vizituar Sarën, ajo jeton në shtëpinë numër 7", u përgjigj Jane.

Përgjigju:
 
1. Cili është Jane, dhe cila është Alice?
 
2. Ku është duke shkuar vajza me flokë të shkurtër ?


 

Cila vajzë është pronarja e maces?

Në foto janë 3 vajza: Helen, Maria dhe Irene. Të gjitha vajzat kanë luajtur me mace. Por cila prej tyre është pronar ja e saj?

4. Fëmijët në një udhëtim në këmbë

Ka 5 fëmijë. Njëri prej tyre është Mike dhe ai qëndron i pari në  radhë. Nëse Olivia ishte duke ecur pranë Maks, Alex do të ishte krah për krah me adashin tij. Pyetja është, kush po ecën ku?

Përgjigjet:

1. Gjuetarët e pafat Shikoni plotë  të fotos. A mund ta shihni drunjtë që fshihen në pemë?

2. Takimi

1. Alice është vajza me flokë të shkurtër. Pse? Kushtojini vëmendje numrit të shtëpisë prapa saj. Është 19. Numrat e mëdhenj zakonisht janë në anën e majtë. Vajza me një bob po ecën në drejtim të shtëpive me numër më të madh. 23 është më i madh se 19, kështu që është Alice.

2. Alice po shkon në klasat e saj të aktrimit. Kujt tjetër do ti duhej një violinë, një shpatë dhe një skeptër në të njëjtën kohë?

3.Pronari i maceve është vajza e së cilës i është grisur trikoja në pjesën e përparme. Ndërsa vajza me të djathtën e saj që ka një shenjë në skajet e pantallonave të saj ndoshta e mori atë ndërsa ishte ulur në një karrige.

4. Fëmijët në një udhëtim në këmbë Këtu ata janë nga e majta në të djathtë: Mike, Max, Alex, Olivia dhe Alex.