Kuriozitete / E Hënë 29 Tetor 2018, 17:05

Testi i logjikës: Vetëm personat e zgjuar mund t’i zgjidhin këto probleme

Testet e ndryshme herë pas here  përmirësojnë vëmendjen tonë dhe logjikën deduktive. Pra, nëse truri juaj nuk dëshiron të zgjohet dhe të punojë siç duhet në mëngjes, gjithçka që duhet të bëni është ti përgjigjeni testeve të ndryshme.

Në testin e mëposhtëm do të sprovoi logjikën tuaj. Gjithçka që duhet të bëni është ti përgjigjeni tre problemeve të mëposhtme.

1. Kush nga këta persona është mëngjarash?

2. Një detektiv vjen në një restorant dhe vë në dukje një njeri pak të dehur dhe një kamarieri duke u zënë me të.
 
"Por ju keni porositur edhe mish të pjekur,"  tregoi kamarierja.
 
"Unë nuk kam porositur  ndonjë mish! Kam ardhur thjesht të kaloj disa orë këtu. Unë po përpiqem të kursej para," bërtit vizitorin.
 
"Ju jeni i dehur dhe nuk  mbani mend atë që keni porositur  2 orë më parë," vazhdoi  kamerierja e bezdisur.
 
"Por ju e dini shumë mirë se ai nuk mund ta porosisë këtë pjatë," ndërpreu detektivi i , "Ju duhet të vini me mua."
 
Si e dinte detektivi që kamerierja  ishte duke u përpjekur të mashtronte klientin?

3. "Unë sapo kam mbërritur në këtë qytet dhe po ecja, kur një burrë me një armë erdhi tek unë dhe vodhi orën time", thotë një turist në një departament policie, "Ai kishte mustaqe, pantallona blu ..."
 
"Nuk është e nevojshme të vazhdoni," thotë polic, "Ne tashmë e dimë - ka kamera të sigurimi kudo. Hidhni një sy në këtë foto. "


 
"Unë mendoj se hajduti është një nga 5 vëllezërit mashtrues: Lou, Lo, La, Lee, ose Liu", thotë polic, "Ne i kemi sjellë këtu. Hidhni një sy atyre dhe na tregoni se kush është grabitës ".


 
Përgjigjet:
 
3. Kamarieri është mëngjarash. Për mëngjarashët , është më e lehtë për të mbajtur një tabaka me dorën e tyre të djathtë dhe për të shërbyer  pijet me të majtën e tyre. Kështu, dora e tyre e majtë punon dhe e djathta është statike.
 
2. Ora në mur thotë se është ora 6:15. Njoftimi mbi banakun thotë se vakti kryesor është shërbyer deri në orën 3 të mëngjesit. Pra, personi i dehur që ka shpenzuar "disa orë" në restorant nuk  kishte qenë atje në kohë për të porositur vaktin kryesor.
 
1. Liu është fajtor. Kapelia  i Lou është shtrembër. Lo nuk mund të mbante një armë për shkak të dorës së tij. Mustaqet e La-së janë për poshtë ndërsa . Dora e Lee është e fashuar kështu që ai nuk mund të vjedhë orën.