Nga Shqipëria / E Premte 18 Nëntor 2022, 10:10

Britania 'me dorë të hekurt', kthen 26 shqiptarë me 'charter' në Tiranë

Nëntë shqiptarë u larguan direkt nga qendra e përpunimit të Departamentit të Brendshëm të enjten pasi mbërritën në Britani me një varkë të vogël. Daily Mail bën me dije se ata ishin mes një grupi prej 26 shqiptarësh të dërguar në shtëpi me një fluturim çarter për në Tiranë. Dymbëdhjetë nga ata që ishin në fluturim ishin shkelës, të cilët ishin dënuar me më shumë se 24 vjet burgim të kombinuar. Pesë të tjerët kishin kryer shkelje të emigracionit si shkelje e urdhrave të dëbimit, dy prej të cilëve kishin mbërritur më parë me varkë të vogël nga Franca veriore.

“Ne kemi kthyer 26 kriminelë të tjerë të huaj dhe hyrje të paligjshëm në një fluturim çarter në Shqipëri. Shtetasit e huaj në bord kishin dënime të kombinuara me më shumë se 24 vjet burg. Ne e vlerësojmë komunitetin tonë shqiptar në Mbretërinë e Bashkuar dhe mirëpresim ata që udhëtojnë këtu ligjërisht dhe kontribuojnë në shoqërinë britanike. Megjithatë, ne po shohim një numër të madh që bëjnë udhëtime të rrezikshme dhe të paligjshme dhe po punojmë krah për krah me qeverinë shqiptare për të ndërmarrë veprime të forta për t’i ndaluar ato”, tha një zëdhënës i ministrisë.

Nëntë të larguarve nga qendra e përpunimit Manston në Kent u ishte refuzuar hyrja në Britani nga Forca Kufitare. Nuk dihet se sa kohë ata kishin qenë në vendin e Manston, afër Ramsgate. Një nga shqiptarët e deportuar të enjten kishte hyrë ilegalisht në Mbretërinë e Bashkuar përpara se të dënohej me më shumë se shtatë vjet burgim për tregti të drogave të forta.

Një tjetër u dënua me tre vjet për prodhim droge dhe mashtrim. Një i tretë, i cili gjithashtu kishte hyrë ilegalisht në këtë vend dhe në kundërshtim me urdhrin e dëbimit, u dënua me më shumë se tre vjet burg për furnizim me drogë të klasit A ??dhe B.

Burimi: abcnews