Këshilla / E Enjte 28 Dhjetor 2017, 17:05

Ja disa shenja që tregojnë qartë se miku juaj është xheloz për ju

Ka  shumë mënyra për ta zbuluar nëse një mik është xheloz apo jo për ju. Kushtojini vëmendje ndërveprimeve tuaja dhe vlerësoni nëse shoku juaj është xheloz. Vëzhgo sjelljet e përgjithshme të miqve të tu. Dikush që duket pesimist ka më shumë gjasa të jetë xheloz. Nëse shoku juaj është xheloz për ju, flisni dhe punoni për një zgjidhje të ndërsjellët. Një miqësi e fortë mund t'i mbijetojë ndjenjave të xhelozisë.

1. Kini kujdes nga komplimentet e fshehura. Një mik xheloz mund të përpiqet të duket mbështetës duke ju dhënë komplimente. Sidoqoftë, xhelozia e tyre do të shfaqet, sepse komplimentet mund të vijnë në rrugën e gabuar. Nëse i kushtoni vëmendje komplimente të caktuara, mund të keni vërejtur ulje agresive pasive. Këto lloje komplimente mund të tregojnë xhelozi. Për shembull ata shpesh mundohen t’ju bëjnë komplimente ose vërejtje që ju ulin juve dhe bënë që ata të dalin më lart se ju.

2. Shihni nëse miku juaj i bënë arritjet tuaja të duken hiç gjë. Miku xheloz ka të ngjarë të ndihet keq për veten. Prandaj, ata janë të etur për të ulur arritjet tuaja. Nëse keni një lajm të mirë, miku juaj mund të gjejë diçka negative për të thënë për suksesin tuaj ose një mënyrë për t'ju bërë të duket e pamundur që ju ta arrini atë gjë.

3. Së bashku me uljen e arritjeve tuaja, disa miq xheloz mund të shkojnë edhe një hap më tej dhe të bëjnë komente që dalin përpara çdo arritje që keni. Këta miq mund të bëjnë disa komente që e krahasojnë arritjet tuaja me të dikujt tjetër duke ju bërë juve të ndiheni keq për suksesin tuaj.

4. Vini re mungesën e inkurajimit të përgjithshëm. Miqtë e ngushtë gëzojnë për arritjet e njëri-tjetrit. Ndërsa miqtë e tjerë mund të japin një urim entuziastë nëse diçka shkon mirë me  ju, një mik xheloz do të reagojë ndryshe. Ata mund të thonë diçka të keqe si, "Ok, cool." Nuk do të tingëllojë si një urim i sinqertë apo i ngazëllyer.