Nga Shqipëria / E Hënë 19 Shtator 2022, 10:10

Thyhet tradita mbretërore për funeralin e Mbretëreshës

Mbretëresha Elizabeth pritet të dërgohet për në banesën e fundit këtë të hënë më 19 shtator. Për herë të parë që nga funerali i George III në 1760, shërbimi mbretëror nuk do të mbahet në kështjellën e Shën Gjergjit në Windsor, por do të mbahet në Westminster Abbey.

Ndryshimi i vendndodhjes, mund të lejojë që më shumë njerëz të marrin pjesë në funeralin e monarkes, pasi dashuria e britanikëve për të është e madhe. 

Pas shërbimit në Westminster Abbey, Mbretëresha Elizabeth do të varroset në Memorialin e Mbretit George VI, ku janë varrosur babai i saj, Mbreti George VI dhe nëna e saj, Mbretëresha Elizabeth, së bashku me motrën e Mbretëreshës, Princeshën Daisy.