Këshilla / E Hënë 20 Nëntor 2017, 19:07

Zbuloni çfarë sëmundje keni sipas ngjyrës së dyllit të veshit

Kjo është një procedurë normale higjienike për të pastruar veshët tanë një herë në disa ditë. Megjithatë, jo të gjithë ne e dimë se dylli ka një funksion mbrojtës dhe mund të tregojë gjendjen e shëndetit tonë.
Me ndihmën e një veprimi , ju mund të kontrolloni ngjyrën e dylli tuaj. Dhe ne do ju  shpjegojmë se çfarë domethënie ka ngjyra e tij.

Nëse dylli juaj është gri pa ndonjë nuance tjetër, nuk ka asgjë për t'u shqetësuar. Është ndoshta vetëm pluhuri. Kjo ngjyrë është një gjë e rregullt për të gjithë ata që banojnë në qytet, sepse ajri në qytete është mjaft i ndotur.

Nëse vëreni gjurmë gjaku kur pastroni veshët tuaj, kjo mund të tregojë që daullja juaj e veshit është e shpuar. Në këtë rast, veshët tuaj mund të preken nga infeksionet, të cilat mund të çojnë në sëmundje të ndryshme dhe rrjedhimisht në përkeqësimin e dëgjimit tuaj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të vizitoni një mjek.

Nëse shkarkimi i veshit është i tepruar dhe me ngjyra të errëta, kjo mund të tregojë se trupi juaj po kalon  një kohë shumë të vështirë. Prandaj duhet të përpiqeni të kaloni disa ditë në një mjedis të qetë dhe paqësor.

Nëse ndodh vetëm një herë, nuk ka asgjë për t'u shqetësuar. Megjithatë, nëse veshët tuaj ju  kruhen, dhe kruajtja bëhet më e fortë atëherë duhet të vizitoni një doktor sepse ngjyra e zezë e veshkave nënkupton një infeksion të rrezikshëm.

Ngjyra e bardhë mund të nënkuptojë se ka mungesë të vitaminave dhe mikroelementeve brenda trupit tuaj, veçanërisht hekurit dhe bakrit. Kjo është arsyeja pse rekomandohet të shtoni fasulet në dietën tuaj. Nuk do të ishte keq në qoftë se merrni disa vitamina.

Nëse ka një erë të fortë të pakëndshme që vjen nga dylli juaj, kjo do të thotë se keni një infeksion brenda veshit tuaj të mesëm. Përveç aromës, mund të dëgjoni gjithashtu një zhurmë. Nëse keni këto simptoma, ia vlen të vizitoni një mjek ENT.

Nëse qëndrueshmëria e dylli tuaj ka ndryshuar kohët e fundit, ajo mund të tregojë fillimin e procesit të inflamacionit. Nëse është kështu, ia vlen të bëni një takim me një specialist.