Nga Shqipëria / E Enjte 8 Prill 2021, 11:11

Mblidhet Komiteti i Mbrojtjes Civile/ Merren këto vendime në lidhje me grevën e kontrollorëve

Komiteti i Mbrojtjes Civile është mbledhur online për të diskutuar mbi problematikat e krijuara në Rinas, pas grevës së kontrollorëve ajrorë.

Kryetari i Komitetit, njëkohësisht dhe ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi ka vënë në dukje se në bazë të ligjit 45/2019, datë 18.07.2019 “Për mbrojtjen civile”, Aeroporti Ndërkombëtar i Rinasit konsiderohet infrastrukturë kritike.

Me propozim të ministrit të Infrastrukturës dhe Energjisë, Komiteti i Mbrojtjes Civile ka vendosur që të merren masat e nevojshme, qoftë edhe duke zëvendësuar kontrollorët e larguar me kontrollorë të rinj ose të huaj.

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë është ngarkuar që të përcaktojë kriteret minimale të licensës sipas standarteve ndërkombëtare si dhe çdo kriter tjetër të nevojshëm për të rifilluar sa më parë fluturimet.

Autoriteti i Aviacionit Civil është ngarkuar të marrë të gjitha masat e nevojshme për rifillimin gradual të operimit ajror dhe në rast nevoje, të liçensojë në mënyrë të përshpejtuar kontrollorët e trafikut ajror në përputhje me urdhrin e ministrit të Infrastrukturës dhe Energjisë.

Burimi: "Top Channel"